Programul de concerte Hoinar 2019

Muzică, vorbe, imagini – concerte și seri culturale la Centrul Român de Muzică

Daria Tudor și Florian Mitrea
Duminică, 15 decembrie, 19:30

Duete pianistice

Seara de deschidere – un recital pianistic susținut de doi prieteni, Daria Tudor și Florian Mitrea, laureați la concursuri internaționale, și pianiști cu o bogată activitate concertistică și competițională.

În program:

P. I. Ceaikovsky/N. Rimsky-Korsakov – Overture -Fantasy Romeo and Juliet
S. Rachmaninov/T. Leonov – Vocalise
S.  Rachmaninov – Six Morceaux, Op.11
M. Ravel – Rhapsodie Espagnole
Cl. Debussy/M. Ravel – Prelude à l’après-midi d’un faun
G. Enescu – Rapsodia Română no.1, Op.11

Luni, 16 decembrie, 19:30

Franz Liszt – viața, muzica și spiritualitate franciscană

Înțelegerea noastra asupra vieții lui Franz Liszt este, în bună parte, eronată: departe de a fi fost ceea ce credem majoritatea dintre noi, un star înfumurat, Liszt a fost încă din copilărie captivat de o profundă credință creștină, iar legătura sa de-o viață cu ordinul franciscanilor l-a determinat ca la mijlocul vieții să se alăture Ordinului al Treilea. Ceva mai târziu, Liszt devenea chiar preot de rang inferior în Biserica Catolică. O mare parte din opusul său este de inspirație liturgică, sau cu subiect creștin declarat, dar toate lucrările sale, după o analiză atentă, dau dovada unei spiritualități intense. Această serată combină lucrări pentru pian de Liszt (inclusiv Sonata în Si minor), cu o introducere în teologia franciscană, și o incursiune în viața și credința unuia dintre cei mai importanți compozitori ai secolului al-XIX-lea. O seară de muzică, cuvinte și imagini ce-și propune să deschidă o nouă perspectivă asupra acestui personaj fascinant și asupra operei sale.
Prezentarea este susținută de reverendul Iain Lane, profesor de doctrină creștină și arte plastice la centrul de cercetări al Catedralei Saint Alban’s din Marea Britanie. La pian, Florian Mitrea. 


Notă: Programele de sală și diapozitivele prezentării vor fi traduse în limba română. Iain Lane va vorbi în limba engleză.

Marți, 17 decembrie, 19:30

These foolish things…

Soprana Sarah Gabriel este invitata specială a acestei ediții. Împreună cu pianistul Florian Mitrea, vă invită la o seară de muzică americană și europeană, cu cântece semnate de George Gershwin, Harold Arlen, Hoaghy Carmichael, Noel Coward, Kurt Weill, Cole Porter și alții, arii din My Fair Lady și Mary Poppins – o selecție de muzică genială scrisă într-un moment istoric sumbru, în care evenimentele la nivel global erau departe de a fi… foolish.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro și Rețeaua Bilete.ro: în oficiile Poștei Romane, magazinele Inmedio, magazinele Telekom/Germanos, magazinele proprii Vodafone semnalizate Bilete.ro

Concertele Hoinar 2019 vor fi imprimate și difuzate de către Radio România Muzical. Pianul de concert este asigurat de sponsorul festivalului – Kawai.


Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: